5 Ocak 2017 Perşembe

Su piresi nasıl üretilir

Gerekli malzemeler;
1 adet akvaryum fluoresant lambalı(bendeki üretim akvaryumu 80 lt ), 1 adet ısıtıcı 1 adet hava taşı Üretimde sağlanması gereken ortam.

Akvaryum ısısı 29 derece olacak biçimde ayarlıyoruz (yalnız yaz mevsiminde ısıtıcı kullanmıyoruz güneş ışığı üreme ortamı için son derece  yeterli.) hava taşı ve aydınlatma 24 saat faal durumda olmalı ve akavaryum aydınlık bir ortama konulmalı direkt güneş ışığı alması problem değil fakat olsa tabiki çok daha yararlı olur tecrubemce (benim akvaryumum güneş ışığını doğrudan almıyor) Sabah ve akşam 2 yada 3 kez ezip un ufak etttiğim yemlerle besleme yapıyorum bu öğün dahada artırılabilir yemi verdiğiniz anda tıpkı balıklar gibi yukarıya çıkıp yem yiyorlar.Su değişimi ayda yüzde 10 biçiminde yapıyorum suyun sararması ve yosunlaşması pirelerin üretiminde son derece etkili oluyor. hiç su değişimi yapmasanızda olur. Bu ortam sağlanırsa hergün pirelerin ne kadar çoğaldığını gözlerinizle göreceksiniz. Pireleri aldığınızda yerlerine koymadan önce akvaryum suyunu aşağı yukarı bir hafta önce hazırlayınız ki su otursun yeni koyduğunuz suya hemen koyarsanız pireleri kaybedersiniz. Isıtıcı ve hava taşını açık konumda tutunuz. Daha önceden Resimlerde görüldüğü üzere hergün pirelerinizin  çoğaldığını göreceksiniz.



1 yorum:

  1. 2018 ford fusion hybrid titanium - ITSNANY
    I microtouch titanium trim walmart got to stainless steel vs titanium apple watch my room at the diner and saw that titanium lug nuts they had created this wonderful micro touch titanium trim fusion fusion! This fusion was on sale a few days before I was going titanium exhaust to

    YanıtlaSil

 
Hobican